Lodsejere på Mols nægter at overgive sig

Lodsejerforening på Mols opfordrer sine medlemmer til at nægte at indgå frivillige aftaler med staten omkring den kommende naturpark.

Turistmafiaen sejrede over naturen.

Sådan lyder det fra foreningen af Private Lodsejere i og omkring Nationalpark Mols Bjerge. En forening, der hovedsageligt udgøres af landmænd, og som i den grad har besluttet sig for at stritte imod den nationalpark, som dronningen åbner officielt på lørdag.

I en pressemeddelelse opfordrer foreningen således sine medlemmer til at nægte at indgå frivillige aftaler med staten, så nationalparken kan blive en realitet. De føler slet ikke, at de er blevet hørt i den høringsfase, der netop er overstået.

- Nu er nationalparken afgrænset på papir, men den kræver, at vores medlemmer indgår frivillige aftaler, ellers er den ikke en realitet. Så vi opfordrer vores medlemmer til at lægge armene over kors, og afvise ethvert frieri. Nu har vi fået lidt prinsessenykker. Det ærgrer mig bare stadig, at politikere og embedsværket i Danmark er så underlødigt, at de bruger Kongehuset som pressionsmiddel, lyder det således.

Er kun om penge
I pressemeddelelsen giver lodsejerforeningens formand, Peter Skovgaard, også udtryk for, at han mener nationalparken drejer sig om penge og ikke natur.

- Vi var godt klar over, vi var oppe mod stærke kræfter. Det handler nemlig om penge, ikke om natur. Det er bare et politisk korrekt buzz-word, der åbner døre. Ingen ved sine fulde fem vil anfægte naturbeskyttelse. Men nationalparken handler om turistmidler i naturens navn, ikke om naturen. Hvis man læser Friluftrådets politiske målsætninger fra 2007 til 2010 for nationalparker, så sker der et overgreb på jorden i nationalparker. Man bliver virkelig skidt til mode, siger Peter Skovgaard.

Læs også