Hestekræfter i dyst om kontanter

TRACTOR PULLING: 120 teams dyster om en halv million kroner.

Øredøvende larm, tykke røgskyer, spænding og knivskarp konkurrence. Det er ingredienserne når Europas stærkeste specialbyggede traktorer, dyster på Herning Pulling Arena den 25. og 26. juli.

Konkurrencen er 3. afdeling af Euro Cup og 7. afdeling af DM og de fleste af klasserne står stadig åbne, så spænding er der masser af.

Sidste års vinder af kongeklassen, »Lambada« med de snerrende V8 racermotorer, kæmper i år mod både »Green Fighter« og »Green Spirit« med de brølende V12 flymotorer og »Whispering Giant« med de hvislende jetmotorer. Og selvfølgelig er Team Foxogså med i denne klasse. Med alle 5 motorer i topform, skulle der nok være en chance for en plads på præmieskamlen.

I Pro Stock klassen er der også masser af spænding. I toppen er det især »mærkernes kamp«. Bliver det en IH, en Valtra, en Ford, en John Deere eller en Case der vinder? Der er tilmeldt over 20 traktorer her, og de danske teams »John Deere« og »Bukke Bruse« har begge potentiale til at ende på sejrskamlen.

Også i Super Stock klassen er der spænding.  Her er det især en kamp mellem de røde og de grønne. Bliver det en IH eller en John Deere? »Bits n`Pieces« teamet fra Holland fører klassen, men »Red Alert« og »Red Fever« fra England, skal nok sørge for de ikke kommer sovende til en sejr.

Præmiepulje på en halv million
For at øge konkurrencen og antallet af traktorer, er præmie pengene igen blevet øget til en samlet pulje på omkring en halv million gode danske kroner. Og med over 120 startplaceringer i de forskellige klasser skulle det nok kunne sikre en knivskarp konkurrence på Herning Pulling Arena.

Omkring 120 teams, eller over 250.000 hestekræfter, stiller op ved konkurrencen i Herning. Deriblandt eliten fra Danmark, Holland, Tyskland, Belgien, England, Sverige, Norge og Finland.

Traktorer med op til 10.000 hk
Traktorerne er specialbyggede til formålet (modificerede), og er f.eks. monteret med toptunede diesel- og benzinmotorer fra lastbiler, fly, kampvogne og amerikaner biler.

Eller de kan være hårdt tunede standardtraktorer (super stock og pro stock) og ligner en almindelig traktor, men udvikler 15-20 gange så mange hestekræfter. Traktorerne må kun trække på baghjulene.

Der bliver drøn på, lørdag den 25. juli kl. 15.00 - 21.00 og søndag den 26. juli kl. 11.00 - 17.00, når porten slås op på Herning Pulling Arena, på Mørupvej.

(2) 217-30-sy

Læs også