Godt tidspunkt at købe ny mejetærsker

På Sydlangeland var bygerne torsdag små og sjældnere end andre steder. Det gav Jesper Drost mulighed for at tage den nye mejetærsker i brug, han købte i sidste uge.

Ekstra jord i forpagtning og muligheden for en god handel fik i sidste uge Jesper Drost ved Humble på Sydlangeland til at give Kædeby Maskinforretning håndslag på en ny mejetærsker.

- Jeg har længe været optaget af Case IH’s Axial Flow maskiner, fordi de har en høj kapacitet. Det har jeg brug for nu, hvor vi har fået noget mere jord. Og selv om finanskrisen også sænker prisen på den brugte maskine, jeg kom af med, tror jeg da, det er et godt tidspunkt at handle, siger Jesper Drost.

Torsdag var der plads nok mellem bygerne på den solrige Ristinge halvø til at igangsætte den nye maskine. Højst en halv millimeter var det blevet til tidligt torsdag morgen.

Hjem til foderblanderen
Det er ikke særligt mange nye maskiner, der skal sættes i gang i år, indrømmer montør Knud Sørensen fra Kædeby Maskinforretning.

- Vandprocenten i vinterbyggen på den sandede jord ved Ristinge Havn viser kun 14,5 procent og udbyttet er ikke voldsom. Endnu har vi ikke kalibreret maskinen, så det bliver på fornemmelsen, men jeg tror bestemt kornet er både modens og tørt nok, lyder det fra montøren.

Jesper Drost vil straks bruge den nyhøstede vinterbyg sammen hvede af gammel høst, som han til gengæld har rigeligt af i sine amerikanersiloer.  

- Jeg løb ud for byg forleden, og vil hellere bruge mit eget end køre til foderstoffen for at købe en portion, siger den unge svineproducent.

Jesper Drost har 700 søer og producerer herfra 3000 slagtesvin årligt. Resten af smågrisene sendes til Tyskland som 30 kilos grise. De 370 hektar drives fortrinsvis med korn til eget forbrug.

Læs også