Lodsejere på Mols kræver forsikring

MODSTAND: Sæt handling bag ordene, og giv os en forsikring, siger lodsejer på Mols, der kæmper mod nationalpark.

Lodsejerne på Mols vil nu have en ordentlig forsikring om, at den kommende nationalpark, der forventes at blive officielt åbnet 29. august, ikke vil betyde en forringelse af ejendomsværdien.

- Alle forsikrer os om at det ikke får nogen betydning for ejendomsværdi og produktionsmuligheder. Herfra skal der derfor lyde den opfordring, at der på alle ejendomme tinglyses en servitut, der lige netop beskriver denne forsikring. I modsat fald taler historien for, at en ny minister på et senere tidspunkt blot laver en ny bekendtgørelse, der pludseligt medfører de begrænsninger som politikerne står i kø for at sige ikke kommer, siger Søren Lybye, der er landmand og en af de berørte lodsejere.

Peter Simonsen der er medlem af bestyrelsen for den nye forening Private Lodsejere i og uden for Nationalpark Mols Bjerge, er også utilfreds med nationalparken.

- Nationalpark Mols Bjerge har jo nærmest form af en amøbe, og de der har været medvirkende til drage grænserne har virkeligt lagt sig i selen, for at få den måske mest opsigtvækkende grænse. Hvorfor har man ikke bare valgt at gøre de statsejede arealer til Nationalpark, spørger han.

 

Læs også