Differentieret afregning er ikke trukket ned over hovedet på nogen

BAKKER OP: Svineproducent Torben Povlsen, Fyn, er tilfreds med måden differentieret afregning blev indført på hos Danish Crown.

- Jeg har ikke oplevet, at noget er blevet trukket ned over hovedet mig, siger Torben Povlsen, svineproducent ved Frørup på Fyn, og medlem af Danish Crowns repræsentantskab, som reaktion på lederen, vi bragte i gårdsdagens avis.

I modsætning til andre svineproducenter og repræsentantskabsmedlemmer, Effektivt Landbrug har talt med, er det Torben Povlsens klare opfattelse, at alting er gået rigtigt til med indførslen af differentieret afregning:

- Man kan ikke sige, at noget er trukket ned over hovedet på nogen, når der var 85-90 procent af repræsentantskabet, der stemte for, pointerer Torben Poulsen.

- Jeg var klar til en skarp dialog på repræsentantskabsmødet, men jeg syntes, at den plan, der blev lagt frem, var markant og vidtgående. Meget mere vidtgående, end jeg havde håbet, fastslår han.

Proces
Torben Povlsen oplyser, at man på et møde i Vejle i februar drøftede, hvad man kunne gøre for at skaffe flere grise til slagteriet:

- Der var mange forslag, der kom på bordet, som et hurtigtarbejdende udvalg skulle arbejde videre med efterfølgende. Det har de gjort, og det blev præsenteret som en del af handlingsplanen på det seneste repræsentantskabsmøde, og det kan jeg absolut ikke se noget galt i, fastslår han.

Torben Povlsen pointerer, at man ikke kan komme med en masse krav til ledelsen om rentabel drift af slagteriet, og så ikke give dem lov til at bruge de nødvendige værktøjer.

- Det var et godt møde med en god dialog. Der var en god præsentation af handlingsplanen, og der var mange gode indlæg, oplyser Torben Povlsen, svineproducent, og medlem af repræsentantskabet hos Danish Crown.

Han oplyser, at især den differentierede afregning var til diskussion.

- Der var nok en tendens til, at de kritiske kørte lidt i selvsving, men ledelsen fik jo så mulighed for at svare på kritikken, siger svineproducenten.

Ifølge Danish Crown var der 480 tilmeldte til mødet, der blev afholdt på Scandic Hotel i Kolding torsdag aften.

Læs også