Politikere kræver ny vandmiljøplan

EKSTRA: Det varmere klima har taget luften ud af de tre vandmiljøplaner, der er blevet lavet siden 1987. Der skal en ny til, mener politikere.

Politikere fra Venstre og Socialdemokraterne mener, at Danmark har behov for en ny vandmiljøplan, fordi klimaet er blevet varmere og er i færd med at underminere miljøgevinsten ved de tre vandmiljøplaner, Danmark i forvejen har. Det skriver Berlingske Tidende.

Årsagen er blandt andet, at vandtemperaturen er steget, med et øget iltsvind i de danske havområder til følge, skriver By- og Landskabsstyrelsen i en ny rapport.

Venstres miljøpolitiske ordfører, Eyvind Vesselbo mener, at der er behov for en fjerde vandmiljøplan, og Socialdemokraternes miljøordfører, Torben Hansen, er enig. Desuden er han med på, at det kommer til at koste penge at klimasikre vandmiljøet.

Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) mener, at By- og Landskabsstyrelsens rapport er et første forsøg på at håndtere spørgsmålet.

- Vi er kun nået til de første famlende skridt, når det gælder klima og vandmiljø. Rapporten er et første forsøg på at håndtere spørgsmålet, men den giver slet ikke data nok til, at vi allerede nu kan sætte ind med målrettede konkrete midler, siger miljøministeren til Berlingske.

Læs også