Brandvæsen vil bruge landbrugsmaskiner

Landbrugets maskiner kan hjælpe brandvæsenet med at trænge ind i parkeringskældre, storcentre, smalle gågader og andre steder, hvor brandvæsenets egne store sprøjter og stigevogne ikke kan komme.Det mener beredskabchefen i Aalborg, Jørgen Pedersen, der nu vil skele til blandt andet landbruget for at udvikle nye typer af små, terrængående køretøjer, der kan supplere beredskabets egne store biler. - Landmænd bruger mindre køretøjer i staldene, og unge mennesker kører ræs på små terrængående biler, og den slags maskiner kan måske ombygges til vort brug, siger  beredskabschefen til P4 Nordjylland. Mange steder i midtbyen i Aalborg er det svært at komme frem for beredskabet, men med de såkaldte mini-enheder kan problemet måske løses.- Et mindre køretøj, der kan komme hurtigt og let omkring, vil være en stor sikkerhed for brandfolk på de svært tilgængelige steder, siger Jørgen Pedersen. Bobcat

Københavns Brandvæsen udviklede i begyndelsen af 1990'erne en speciel redningsstige, som består af en 18 meter stige monteret på en Bobcat. Bobcatstigen transporteres til skadestedet på en lastbil, og kan ved egen hjælp køre helt frem til skadestedet,

Landbrugets maskiner kan hjælpe brandvæsenet med at trænge ind i parkeringskældre, storcentre, smalle gågader og andre steder, hvor brandvæsenets egne store sprøjter og stigevogne ikke kan komme.

Det mener beredskabchefen i Aalborg, Jørgen Pedersen, der nu vil skele til blandt andet landbruget for at udvikle nye typer af små, terrængående køretøjer, der kan supplere beredskabets egne store biler.

- Landmænd bruger mindre køretøjer i staldene, og unge mennesker kører ræs på små terrængående biler, og den slags maskiner kan måske ombygges til vort brug, siger  beredskabschefen til P4 Nordjylland.

Mange steder i midtbyen i Aalborg er det svært at komme frem for beredskabet, men med de såkaldte mini-enheder kan problemet måske løses.

- Et mindre køretøj, der kan komme hurtigt og let omkring, vil være en stor sikkerhed for brandfolk på de svært tilgængelige steder, siger Jørgen Pedersen.

Bobcat
Københavns Brandvæsen udviklede i begyndelsen af 1990'erne en speciel redningsstige, som består af en 18 meter stige monteret på en Bobcat.

Bobcatstigen transporteres til skadestedet på en lastbil, og kan ved egen hjælp køre helt frem til skadestedet,

Læs også