Tilfredse med Agromek

MENINGER: Flere udstillere mærker ikke noget til det lavere besøgstal i år på messen i Herning, der slutter i dag. 

Agromek 2008 er forløbet tilfredsstillende.

Sådan lød meldingen fra langt de fleste af de udstillere, som Effektivt Landbrug talte med i går.

- Tirsdag kunne vi godt mærke, at der var 30 procent færre besøgende, end der plejer. Til gengæld var der fuldt drøn på de følgende to dage, hvor jeg var på Agromek, fortalte kommunikationschef i Gråkjær Staldbyg A/S, Tommy Wølk, til Effektivt Landbrug i går.

- Vi er ganske godt tilfredse. De, der er her, er de rigtige, og de virker interesserede, lød kommentaren fra salgschef i Maskinhandler Indkøbsringen, Kurt Gjødsbøl.

Salgschefen i LM Corn A/S, Ole Laustsen, meldte også om en god interesse fra landmændenes side.

- Vi kan ikke mærke på vores emner (landmænd i købstanker eller lignende. red.), at besøgstallet er lavere i år. Vi har stort set det samme antal, som vi plejer at have. Men vi kan da godt mærke, at landmændene er lidt mere afventende, end de plejer, primært på grund af kornpriserne og den økonomiske situation, men også fordi sagsbehandlingstiderne på byggegodkendelser kan være lange, sagde Ole Laustsen, og forklarer, at byggegodkendelser ofte kommer i samme bunke som miljøgodkendelser hos kommunerne.

Ingen panik
LM Corn opererer inden for kornhåndtering – en branche, som i øjeblikket er ramt af kornpriser, der er halveret i forhold til sidste år. Det – og finanskrisen - sætter sit præg på virksomhedens omsætning.

- Vi havde en fin sæson i 07/08, og forventede indtil for tre måneder siden en øget omsætning. Men den sæson, vi går i møde, ender nok i stedet i status quo, sagde Ole Laustsen.

Der er dog ingen grund til panik, mener salgschefen, blandt andet på baggrund af interessen fra de besøgende på Agromek.

- Vi forventer desuden at være i den del af branchen, der bliver ramt sidst i tilfælde af dårligere økonomi i landbruget. Det hænger sammen med, at der ofte er en større pay-back på de produkter, vi sælger, end på for eksempel traktorer, hvor landmanden kan vælge at lade traktoren køre et år længere eller lignende.

Mærker ikke LIB
Ole Laustsen synes, at det både er godt og skidt, at Agromek bliver holdt i november.

- Vi hører nogle landmænd i Østdanmark fortælle, at der er kolleger, der knapt er færdige med at levere roer. Omvendt er det en helt klar fordel for os, at vi kommer tidligere i gang med salgssæsonen i forhold til, da messen lå i januar måned.

At Agromek-messen tidsmæssigt er placeret kun 14 dage efter traktormessen LIB i Fredericia mærker LM Corn ikke noget til.

- Dem, der skal have bygget eller afsøgt markedet for teknisk udstyr, kommer – også selv om de har været på LIB. Men jeg så da gerne, at det hele var samlet på Agromek, sagde Ole Laustsen.

Mangler
Eddie Præst Knudsen, salgschef i Kongskilde Soil, ser også gerne LIB og Agromek samlet i ét.

- Der mangler traktorer og mejetærskere her. Jeg er bange for, at der er kunder, der ikke kommer her, fordi de mangler. Hvis traktorerne og mejetærskerne havde været her, tror jeg, at flere landmænd ville vælge at overnatte i Herning og så blive her en dag ekstra for at nå det hele, sagde Eddie Præst Knudsen.

- Vi har dog alt i alt haft et godt Agromek, og kvaliteten af de besøgendes henvendelser er god, siger salgschefen. Dog tyder det ikke på, at de internationale gæster fylder helt så godt op på Kongskilde-standen i år, lød meldingen i går.

 

Læs også