Skarp kritik af store mængderabatter 

DUER IKKE: Et nyt bonuskoncept hos Danish Crown bliver modtaget med dyb skepsis.

Danish Crown vil tiltrække flere svineproducenter og dermed undgå yderligere fald i slagtningerne. Baggrunden er, at selskabet oplever faldende markedsandele på levende dyr. Jo større besætning, jo mindre markedsandel.

- Det synes vi ikke som ansvarlig bestyrelse, at kan sidde med hænderne i skødet og se på, siger Erik Bredholt, næstformand i Danish Crown.

Derfor har selskabet nu vedtaget et bonuskoncept, der skal vende udviklingen. Konceptet går ud på at øge forskellen på afregningen med 40 øre, alt efter hvor mange svin, andelshaveren leverer.

Men det nye koncept møder hård modstand hos blandt andre repræsentantskabsmedlem Flemming Jensen, Tjele. Han kalder ledelsens handling for »desperat«.

- Jeg kan sagtens acceptere ordninger, der skal sørge for, at de små svineproducenter ikke belaster selskabet økonomisk. Men det her er en ordning, der alene skal modvirke, at de store sjakrer rundt mellem selskaberne efter de bedste tilbud, siger han.

Pris at betale
- Spørgsmålet er, om vi skal satse på så mange slagtninger i DC som muligt – og hvor høj en pris er vi parat til at betale for det - eller om det er muligt at slanke DC, uden at stordriftsfordelene går tabt? lyder det fra Flemming Jensen, der årligt leverer 6500 slagtesvin til Danish Crown.

Erik Bredholt siger:

- Intentionen med forslaget er ikke, at de mindre svineproducenter skal finansiere en rabatordning til de store svineproducenter. Omvendt er et andelsselskab som Danish Crown også nødt til at følge med tiden… Ellers vil Danish Crown sakke bagud.

LÆS MEGET MERE I DAGENS AVIS!

Læs også