Bestil efterårets dæk, nu!

(EFFEKTIVT LANDBRUG) Der er stor mangel på dæk til traktorer og vogne. Leveringstiden er så lang, at hvis man ønsker nye dæk til efteråret, skal de bestilles nu.

Leveringstiden på dæk til traktorer og vogne er nu blevet så lang, at dækforhandlere og producenter advarer deres kunder om ikke at vente for længe med at bestille hjem til efteråret. Leveringstiden kan i de værste tilfælde være op til tre måneder.

Stigende efterspørgsel i hele Europa, og især på de nye østeuropæiske markeder, har gjort, at produktionen ikke kan følge med. Der kan i øjeblikket sælges langt mere, end der kan leveres.

Sådan lød beskeden fra samtlige tre dækforhandlere repræsenteret på årets Agrimark.

Selvom det især er de store hjulmodeller i populære mærker som Michelin, Continental og Trelleborg, der er mangel på, er det efterhånden også blevet svært, at skaffe de mindre kendte mærker.

- Vi kan ikke få de dæk, vi ønsker. Og det gælder alle mærker, siger Karsten Larsen, der er sælger for Superdæk.

At det er mangeltider, kan man også mærke hos dækfirmaet Ovethi.

- Landmændene har ikke så store valgmuligheder. Det handler nærmere om, om man kan få fat i nogen dæk, siger Ovethis salgsdirektør, Palle Beiskjær.

- Jeg har restordrer helt tilbage til december, som jeg stadig venter på at få leveret, fortæller han videre.

Palle Beiskjær mener også, at det meste af produktionen er booket ud til førstemontering.

Den massive mangel på dæk er kun langsomt ved at gå op for landmændene, fortæller man hos dækproducenten Trelleborg. Det skyldes, at folk er vant til at dækkene bare kan hives ned fra hylden og leveres med dags varsel.

- De har lidt svært ved at forstå det, siger Ole Sahl, der er Country Manager i Danmark og fortsætter:

- Landmændene er nødt til at se frem i tiden og bestille dæk nu. Hvis de venter, til tre uger før de skal bruge dem, er det for sent.

Læs artiklen i sin helhed i Effektivt Landbrug fredag 9. maj.

Læs også