Bioenergi er det store tema på EuroTier

(EFFEKTIVT LANDBRUG) I VÆKST: Det går stærkt med bioenergien i store dele af Europa, viste førstedagen på den store messe i Hannover.

Der er ved at komme fart på bioenergi-hjulene i flere lande i Europa. Det demonstrerede den tyske landbrugsforening DLG, der netop har taget bioenergi-temperaturen på landmændene i en række europæiske lande.

Resultaterne blev præsenteret for den internationale presse i går - på førstedagen af Europas største teknikmesse, EuroTier i Hannover.

Netop EuroTier er i øjeblikket verdens største samlingspunkt for bioenergi-teknik. Èn af de 12.000 kvadratmeter store haller i Hannover er således plastret til udelukkende med udstillere indenfor bioenergi.

I alt er der 250 stande med bioenergi frem til fredag, hvor EuroTier slutter.

Europas nye agenda er bioenergi, og de tyske landmænd er i stort tal hoppet med på vognen, understregede DLG på gårsdagens pressemøde. 14 procent af de tyske landmænd har således et bioenergi-anlæg eller går med planer om at anskaffe sig et. Udviklingen understreges af, at antallet af tyske landmænd, der planlægger et bioenergi-anlæg på deres gård, er højere end dem, der allerede har et.

Det samme billede ses i lande som Frankrig, Polen, Ungarn og Tjekkiet, hvor også rapspressere, planteolie som brændstof og biodiesel-anlæg er i høj kurs. Også England er godt med, men her fokuserer landmændene især på vindenergi, svarende til 12 procent af de adspurgte i undersøgelsen.

Undersøgelsen viste også, at især de tyske landmænd er de største optimister hvad angår fremtiden, sammenlignet med kollegerne i Tjekkiet, Frankrig, Ungarn, Polen og England.

De danske landmænd er ikke med i DLG-undersøgelsen.

Læs også