Fødevaredanmark-direktør om 1 kr. dyrere oksekød: - Det vil jeg gerne se en udregning på
Som del af den nye grønne trepartsaftale vil 500 gram hakket oksekød i 2030 koste en krone mere ifølge økonomiminister Stephanie Lose (V). Det er et regnestykke, som direktøren i Fødevaredanmark ikke forstår, samtidig med han atter maner til, at man får lagt afgift på udenlandsk kød – noget som den nye trepartsaftale ikke indeholder spor af.

Direktøren i Fødevaredanmark, Leif Wilson Laustsen, holder fast i, at der må og skal være afgift på udenlandsk kød, hvis den danske konkurrenceevne skal kunne følge med. Foto: Fødevaredanmark
Det har været en længerevarende proces, men mandag aften blev aftalen som den grønne trepart har diskuteret om grøn omstilling af dansk landbrug endelig præsenteret. Noget, der har optaget mange interessenter i den bredere landbrug- og fødevarebranche siden den famøse Svarer-rapport udkom i slutningen af februar 2024.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her