Vigtig opbakning til dyrskuet

(LANDBRUG FYN) Besøgende strømmer atter til dyrskuerne. Derfor understreger den fynske dyrskuechef vigtigheden af, at landbruget selv holder fast i denne interesse for erhvervet.

Over 80.000 besøgte weekendens dyrskue i Roskilde, og alt tegner også til et stort besøgstal, når Det Fynske Dyrskue afvikles på Dyrskuepladsen midt i Odense i næste uge - fredag den 9., lørdag den 10. og søndag den 11. juni.

- Vi ser en glædelig tendens til, at bybefolkningen vil tæt på dyrene, og den seneste tids debat om fødevarekvalitet har også gavnet synet på dansk landbrug. Derfor er det uhyre vigtigt, at landbruget holder fast i denne positive interesse. Der kan først og fremmest ske ved at møde op på dyrskuet og være synlige overfor de mange gæster, som har betalt for at møde landbruget, påpeger den fynske dyrskuechef, Frans Erve, der har »lagt mærke til«, at ikke alle af landbrugets egne organisationer har meldt deres ankomst til Det Fynske Dyrskue. Bemærkningen er møntet på Mejeriforeningen, der åbenbart ikke har pointeret Odense-skuet vigtigt nok.

Han håber, at alle fynske landmænd vil afsætte tid til besøg på dyrskuepladsen, og på den måde også bakke de mange kolleger op, som bruger ressourcer på at udstille og dermed være et udstillingsvindue for fynsk landbrug i de tre dage midt i Odense by.

Frans Erve kan sammen med de øvrige hos arrangørerne, De Fynske Landboforeninger, se frem til en fyldt dyrskueplads i næste uge.

- I alle dyrekategorier har der været en større tilmelding end i fjor, og mange er på venteliste for at få lov til at få en stand på udstillingen. Samtidig har dyrskuet på en række områder fået nye dimensioner. Hvor der eksempelvis i de gamle udstillingshuse på pladsen førhen var husflid, planteavl og husholdning, er der i dag en livsstilsudstilling.

Som noget nyt indledes årets fynske dyrskue med en hestekortege gennem Odense’s gader for at gøre opmærksom på det store landbrugsarrangement. Byens nye borgmester Jan Boye vil således blive afhentet i en kongelig karet for at blive kørt til dyrskuepladsen til åbningen næste fredag kl. 12.00.

TEKST: ERIK HANSEN

Læs også