SAB rykker ind på Sjælland

(LANDBRUG FYN) Fusionen med Vallekilde-Hørve Andels Grovvareforretning blev en realitet i mandags.

Med 83 procent af stemmerne valgte medlemmerne i Vallekilde-Hørve Andels Grovvareforretning a.m.b.a. »fynsk«, da de ved generalforsamlingen i mandags skulle vælge side: En ligeværdig fusion med S.A.B. Landbrugets Andel eller en indlemmelse med en sjællands konstellation bestående af ØA, Roskilde Andel og SAG, der ville udløse over 30 millioner kroner til VHA-medlemmerne.

- Mig personligt og altså også langt de fleste øvrige landmænd i området vægter det højest at bevare vor lokale grovvareforretning. Og med S.A.B. som partner tror vi helt sikkert på fremtiden, ikke mindst fordi virksomheden har bevist, at den kan konkurrere på Sjælland, trods transporten over broen. Det siger noget om et lavt og tilpasset omkostningsniveau, som også vil kunne gavne os, lyder det fra en tilfreds VHA-formand, Mogens Jespersen, Hørve.

Allerede dagen efter generalforsamlingen vajrede S.A.B.’s flag på den nye afdeling i Vallekilde-Hørve, og både ledelsen og fynske medarbejdere var i gang med at koordinere arbejdsfunktionerne med stedets 14 ansatte.

Fusionen, der bringer S.A.B.’s egenkapital op på 116 millioner kroner og øger omsætningen med 80 millioner til 710 millioner, gælder med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2005.

TEKST: ERIK HANSEN

Læs også