Leverandørkrav: Mindre, men dygtigere ledelse

(Effektivt Landbrug) FORANDRING: Dansk svineproduktions fremtid afhænger af Danish Crowns succes, og derfor vil leverandørerne have sat turbo på trimningen og slankningen af slagterigiganten.

Mange svineproducenter har for længst taget bestik af situationen og lader den godt to kroner højere tyske svinenotering bestemme, hvor slagtedyrene skal afleveres. Nemlig syd for grænsen.

Det huer selvsagt ikke slagterigiganten Danish Crown, at leverandørerne langsomt siver. Men heller ikke Danske Svineproducenter er begejstrede for situationen.

For Hans Aarestrup, direktør i Danske Svineproducenter, er nemlig ikke i tvivl om, at dansk svineproduktions fremtid i allerhøjeste grad kommer til at afhænge af Danish Crowns succes – eller mangel på samme.

Derfor spiller Danske Svineproducenter nu ud i et åbent brev til Danish Crowns over 300 mand store repræsentantskab med forslag om en omfattende slankning af såvel bestyrelse som repræsentantskab. Desuden vil svineproducenterne have fire eksternt hvervede bestyrelsesmedlemmer med international erfaring ind i virksomhedens ledelse.

En kort og intens debat i efteråret skal lægge op til en urafstemning om blandt andet organisationens fremtidige ledelsesstruktur.

- Vi tror, at de producenter, der overvejer at flytte, kunne overtales til at blive i Danish Crown, hvis man begyndte at lytte til dem, siger Hans Aarestrup.

Læs også