Mange har købt svinefoderet

(LANDBRUG FYN) FAF’s direktør vurderer, at over halvdelen af de fynske svineproducenter har disponeret foder til den kommende fodersæson.

Mange fynske svineproducenter har allerede handlet svinefoder til den nye sæson. Det gælder over halvdelen eller måske nærmere to trediedele, vurderer FAF-direktør Lars Thorø.

- I det forløbne år har kornpriserne været ekstremt lave. På tidspunkter har det været muligt at dække sig ind med korn af ny høst til lave priser. Samtidig har soja været billig. Det har betydet, at det har været interessant for mange svineproducenter at dække sig ind med foder.

Og det er sket til priser på et ganske fornuftigt niveau.

- Mange svineproducenter har således styr på foderudgiften i det kommende år. Det gælder både for færdigfoder og hjemmeblanding. Det har været muligt at dække sig ind for en længere termin med priser midt i 120’erne.

- Det er billigt for svinefoder, fastslår den fynske foderstofdirektør, men understreger, at det er op til den enkelte landmand at vurdere, hvor meget billigere, det kan blive, og om man derfor tør vente længe med at sætte navnet på kontrakten på indkøbet af foderet til den nye sæson.

- Priserne er i dag så langt nede, at sandsynligheden for et yderligere fald er mindre end risikoen for, at foderet vil stige.

Lars Thorø vil ikke ind på de kommende kornpriser. Han peger på, at det for øjeblikket er et »vejrmarked«, hvor vurderingerne varierer med regn og tørke. Først om to-tre uger, når høsten herhjemme går i gang, har man mere overblik.

TEKST: ANDERS KURT SIMONSEN

Læs også