Nyt bekendtskab

(LANDBRUG SYD) Mogens Nedergaard præsenterer den østrigske kødkvægsrace pinzgauer på dyrskuet i Horsens

Pinzgauer er navnet på en af de kødkvægsracer, der i år præsenteres på dyrskuet i Horsens. Det er Mogens Nedergaard, der har tilmeldt to dyr af den østrigske kødkvægsrace, og det er første gang, de præsenteres.

- Der er kun 20 dyr af racen her i landet, fortæller Mogens Nedergaard, der har kødkvæg som hobby ved siden af sit hverv som fodermester.

Dyrene går på en ejendom i Hårup ved Brædstrup, og det var lidt af en tilfældighed, der gjorde, at han faldt for racen.

- En nabo til mit arbejde har importeret forskellige dyr, og jeg faldt for dyrenes farve med den klare hvide farve kontra den mørkebrune, fortæller Mogens Nedergaard til Landbrug Syd og forklarer, at pinzgauer reelt er en blanding af kødkvæg og malkekvæg – i Østrigs malkes de, men det er ikke tilfældet her i landet.

Han købte tre kvier, og målet er at avle videre. To af kvierne er meldt til skuet i Horsens, og han er i øjeblikket i gang med at lære dem at gå i snor. De går normalt i dybstrøelse og kan gå ud og ind, så ligesom andre avlere er der et arbejde med at få dyrene lært at gå ordentligt forud for skuet.

Pinzgauer er ny på skuet, men Mogens Nedergaard har prøvet det før. I fjor udstillede han simmentaler, og dem har han også to tilmeldt af i år. Om årsagen til, at han udstiller på skuet, lyder det:

- Det er sjovt at udstille og se andre dyr, men det handler også om det samvær, der er med andre udstillere. De fleste deltager simpelthen på grund af samværet, mener Mogens Nedergaard.

Læs også