Ny landbrugsskole starter på Ærø

(LANDBRUG FYN) SKOLEGÅRD: En ny landbrugsskole for unge med særlige behov slår dørene op til august.

Poppelgårdens Praktiske Jordbrugsskole, der får til huse lige uden for Tranderup på Ærø, er en ny jordbrugsskole for unge mellem 17 og 25 år med særlige behov.

Det er ægteparret Stine LaBoube og Henrik Linde Jakobsen, der i samarbejde med Landsforeningen Ligeværd, Dalum Landbrugsskole og Fyns Amt står bag Poppelgården.

Poppelgården har tilknyttet et gårdråd, der består af forstanderparret, en medarbejder, en bankrådgiver, en erhvervschef, en landmand, en specialundervisningslærer og Ærøskøbings borgmester.

Skolen vil uddanne elever i modul 1A og 1B i overensstemmelse med Undervisningsministeriets bekendtgørelse om uddannelse til faglært landmand. Uddannelsen varer tre år, og Dalum Landbrugsskole fører tilsyn med den faglige undervisning og kostskolen.

Der er indlagt praktikperioder i uddannelsen, og praktikstederne godkendes af De fynske Landboforeninger og Poppelgårdens Praktiske Jordbrugsskole.

Den praktiske undervisning indeholder svine-, kvæg-, og hestehold, markdrift, reparation og vedligeholdelse af maskiner, traktorkørekort, idræt, ekskursioner samt valgfag. Skolen tilbyder desuden en hestelinie, hvor eleven har mulighed for at medbringe egen hest.

For unge med særlige behov er det at bo på skolen en vigtig del. Det skal ruste de unge til en selvstændig tilværelse, hvor livsduelighed er et nøgleord. Botræningen indeholder madlavning, indkøb, personlig hygiejne, økonomi, fritid, parforhold, sociale kompetencer og personlig udvikling.

Læs også