Plantenyt på telefonen

(LANDBRUG SYD) Landbrugsrådgivning Syd er i luften med nyt om planteavl via sms på mobiltelefonen.

Som noget nyt er planteavlskontorerne under Landbrugsrådgivning Syd gået i gang med at bruge mobiltelefoner til direkte rådgivning om plantenyt via sms.

- I fjor arbejdede vi en del med at bruge vandregnskab via Internet og mobiltelefoner, og i år går vi så skridtet videre og vil bruge sms til direkte informationer om aktuelle skadegørere, fortæller planteavlskonsulent Ole Hansen.

Rådgivningen er målrettet, så landmanden kun får informationer om de afgrøder, han selv har. For naturligvis har han ikke behov for at vide noget om utøj i vinterraps, hvis det er en afgrøde, han ikke dyrker.

- Det betyder, at den enkelte landmand kun vil få relativ få sms-er i løbet af sæsonen. Til gengæld vil de være målrettet direkte mod de aktuelle afgrøder, forklarer Ole Hansen.

Når der skal laves informationer via sms, er der kun meget begrænset med plads til at skrive (150 tegn). Det betyder, at informationerne skal være meget konkrete. En sms kan for eksempel se sådan ud:

»Hold øje med stankelbenlarver i græs og i vårsæd efter græs. Bekæmpelse meget vanskelig. Afvent isåning omkring 1. juni.«

Servicen er gratis for alle medlemmer af Landbrugsrådgivning Syd.

Læs også