Større opbakning til dyrskue

(LANDBRUG SYD) Fem kommuner og Ribe Amt bakker op om Varde Dyrskue, Erhvervs- & Fritidsmesse. Dyrskuet i Skjern lukket - kvægavlere fra Lyne og Hee ind i dyrskueudvalget.

Efter lukningen af dyrskuet i Skjern har Vestjysk Landboforening med domicil i Ringkøbing opfordret områdets landmænd til at udstille på bl.a. dyrskuet i Varde.

Varde Dyrskue, Erhvervs- & Fritidsmesse har taget udfordringen op – i første omgang ved at invitere to kvægavlere fra Skjern-Ringkøbing-området med i det udvalg, der er i fuld gang med at planlægge dyrskuet samt erhvervs- og fritidsmessen i Varde 10. og 11. juni næste år. De to er formanden for Familielandbruget i Ringkøbing Amt, Lone Andersen, Lyne, og Per Knarregaard, Hee, der er medlem af Landboforeningerne.

Formanden for Varde Dyrskue, Erhvervs- & Fritidsmesse, Knud Erik Nielsen, fortæller, at tilslutningen fra området i Ringkøbing Amt vedrørende dyreudstillinger naturligt fører til, at også egnens virksomheder med tilknytning til landbruget samt forretninger i øvrigt og fritidssektoren inviteres til at være med i Varde i 2005.

Formanden bebuder en videreudvikling af konceptet fra i år med at afvikle hhv en erhvervs- og en fritidsmesse samtidig med dyrskuet. Det vil som i juni ske ikke blot i et tæt samarbejde med Varde Kommune, men også fire nabo-kommuner og Ribe Amt.

Det er aftalt på et møde med borgmestrene Kaj Nielsen, Varde, Hans Chr. Thoning, Blåvandshuk, Preben Olesen, Blåbjerg, Erik Buhl Nielsen, Ølgod og Gylling Haahr, Helle, samt formand for Ribe Amts sundhedsudvalg Bent Poulsen og formanden for amtets udvalg for teknik og miljø Thyge Nielsen. De syv politikere siger i en fælles-udtalelse:

- Virksomheder og organsitioner opfordres til sammen med fritidssektorens aktører at deltage i Varde Dyrskue, Erhvervs- & Fritidsmesse fredag 10. og lørdag 11. juni 2005.

- Det er betydningsfuldt for vores region at få Varde Dyrskue, Erhvervs- & Fritidsmesse udviklet til at blive et årligt tilbagevendende vestjysk udstillingsvindue, som kan vise, hvad landbrug, industri, handel og turisme i vor del af Danmark kan præstere – samtidig med, kommuner og amt bakker op med udstillinger om bolig- og erhvervsforhold, uddannelse, kulturtilbud m.v.

Læs også