Halmen måtte vente

(LANDBRUG SYD) På Bakkegård ved Christiansfeld trådte hele familien til som værter og rundvisere på det økologiske høstmarked, så der blev ikke bjærget halm.

Kirsten og Niels Rasmussen har tidligere været værter for et økologisk høstmarked, så hele familien var forberedt på det rykind af nysgerrige gæster som hele dagen strømmede til Bakkegård ved Christiansfeld.

Nogle familiemedlemmer trak rundt med familien hest, så alle børnene kunne få en tur, og i haven var der åben ild med bagning af snobrød. Og på gårdspladsen kunne både børn og voksne nyde smagsprøver på produkter fra Arla, som blev delt ud fra en lille bod. Børnene rakte først ud efter kakaomælken, men nogle ville dog efter lidt overtalelse også gerne smage de andre produkter.

Bakkegård har 120 årskøer i en løsdriftsstald, der fik robotmalkning i 1998 som en af de første i landet. I første gang en enkelt robot, der året efter blev suppleret med en ekstra.

Til gården hører 114 hektar, der er suppleret med 16 hektar i forpagtning. Af de 130 hektar er det dog kun de 100, der er i omdrift idet der er en del eng og skov. Gæsterne på gården kunne se de nærmeste marker med nyslået kløver. 20 hektar af 100 var skårlagt med tredje slæt kløvergræs. I alt laver Bakkegård hvert år 3.000 wrapballer.

Da hele arealet i omdrift bruges til grovfoder skal halmen til strøelse hentes udefra og faktisk lå en del klar til afhentning på dagen for høstmarkedet.

- Halmen må vi lade ligge i dag, for vi er alle sammen i sving med høstmarkedet, fortalte Kirsten Rasmussen, da hun viste rundt.

Læs også