Bare patter i Arlagården

(LANDBRUG FYN) Silikonepatter - kopatter vel at mærke - trak masser af skolebørn til Arlagården, hvor de fik en sjov oplevelse på dyrskuet.

Det er sjovt at røre ved silikonepatter. Også selv om det kun er kunstige kopatter. Det kan adskillige skoledrenge skrive under på efter et besøg på Arlagården, hvor der var opsat en malkemaskine, hvor man kunne prøve at sætte malkekopper på et særdeles vellignende koyver.

- Malkemaskinen er det store hit hos skolebørnene. Her kan de få lov at se og røre ved koens patter, og det kommer der en masse fis og ballade ud af, men også en masse positive oplevelser, fortæller Lars Aage Rasmussen, mælkeproducent i Kærbyholm ved Nørre Åby.

Han er sammen med sin sjællandske kollega, Niels Henrik Hjerrild, hyret til at give skoleunger og alle andre, der kigger ind i Arlagården, et positivt indblik i, hvad rigtige landmænd sådan går rundt og laver i det daglige. Og det er en rigtig god ide, mener den fynske landmand.

- Vi, der står her, er rigtige landmænd, som malker køer hver eneste dag, og jeg tror, vi har nemmere ved at få budskabet ud og tegne et mere positivt billede af Arla end det, der dominerer i medierne. Ungerne har i hvert fald haft en positiv oplevelse, når de går herfra, fortæller Lars Aage Rasmussen, der har 130 køer stående hjemme i stalden i Kærbyholm.

Den fynske mælkeproducent savner dog en bestemt kategori af gæster i Arlagårdens fold: Den kritiske, negative forbruger.

- Det ærgrer mig, at den kritiske og negative forbruger ikke kommer og får en snak med os. Dem kan vi åbenbart ikke komme i dialog med. De kommer simpelthen ikke. Enten fordi de ikke tør, når de skal stå ansigt til ansigt med os. Eller også fordi, de i virkeligheden ikke deler mediernes negative syn på Arla som den store stygge ulv, siger Lars Aage Rasmussen.

- Vi vil faktisk gerne i kontakt med dem, der mener, at Arla er et rigtigt møgfirma, som bare tromler alle de små mejerier ned. Det er dem, vi i virkeligheden allerhelst vil i dialog med, så vi kan fortælle dem, hvad det egentlig er, vi går og gør i vores firma. For det er jo os landmænd, der ejer Arla.

- Selvfølgelig laver vi nogle bommerter en gang imellem, men vi synes også, at vi har et godt firma som producerer og sælger nogle gode produkter, som vi kan være stolte af, siger Lars Aage Rasmussen.

Læs også