Mange gæster i stalden

(LANDBRUG SYD) Flere end 1000 landbrugsinteresserede afsatte tirsdag nogle timer for at aflægge besøg i en eller flere stalde.

Landbrugets Byggerådgivning høstede endnu en gang succes med deres traditionelle januararrangement med åbent hus i fire vestjyske kvægstalde – trods regn og sne strømmede folk til.

- I de fire stalde var der mellem 700 og 1000 gæster, fortæller bygningskonsulent Claus Bertelsen, der er godt tilfreds med besøgstallet.

Der holdes ikke decideret mandtal i staldene, men ud fra forbruget af plasticovertræk til fodtøjet gøres tallet op, og hos Kristel og Kim Nielsen på Humlundvej 2 i Glejbjerg lød tallet på de 1000. Det er usandsynligt, at alle har været netop på den ejendom, Humlundgård, så det samlede tal er højere end de 1000, der vovede sig ud, selvom sneen ved middagstid satte ind og gjorde vejene meget glatte.

- Der er tale om en bygning i bygningen, og det er en form, der ikke er set ret mange steder endnu.

Selve stalden har plads til 144 køer og 180 ungdyr/goldkøer i sengebåse i den nye fritliggende, uisolerede løsdriftsstald. Ved siden af – men i samme bygning – er lavet en isoleret afdeling til småkalvene, og trods rullegardiner på siden betyder det, at temperatursvingningerne er meget beskedne, og hidtil har ejerne ikke haft behov for at sprøjte kalvene mod sygdomme, selvom stalden har været i brug mere end et år.

Kristel og Kim Nielsen overtog gården i 1998 og dannede I/S Humlundgård. Kristel Nielsen stammer fra Holland, men under praktikophold på en gård ved Ribe fik hun et godt øje til fodermesteren, og i tirsdags kunne de fremvise deres fælles ejendom.

Læs også