475.718 underskrifter mod dyretransporter

- Kommissionens forslag er på ingen måde acceptabel i sin nuværende form, og den halve million underskrifter, som Dyrenes Beskyttelse har samlet ind, bekræfter, at der er en bred folkelig modstand i Europa imod lange transporter af dyr, siger fødevareminister Mariann Fischer Boel.

475.718 danskere har skrevet under på Dyrenes Beskyttelses protest over Kommissionens forslag. Kravet er, at der kommer et loft på maksimalt otte timer over dyretransporter. De mange underskrifter er blevet fragtet til Bruxelles og blev i dag mandag i fællesskab overrakt af fødevareminister Mariann Fischer Boel og præsident Arne Stevns, Dyrenes Beskyttelse, til EU-kommisær David Byrnes general-direktør, Joana Husu-Kallio, generaldirektoratet for sundhed og forbrugere.

- Vi er meget glade for at kunne gennemføre denne aktion, selvom det italienske formandskab nu forhaler reglerne om dyretransporter. Aktionen viser, at det ikke kun er tomme løfter fra regeringen, når de siger, at de vil arbejde for bedre transportregler, men et ærligt ønske om at presse de øvrige europæiske ministre til at få sat en stopper for de lange lidelsesfulde transporter.

- Vi håber, at de mange underskrifter vil gøre indtryk på kommissær David Byrne og andre medlemslande og dermed påvirke de videre forhandlinger til gavn for dyrene, siger Arne Stevns, præsident for Dyrenes Beskyttelse.

Overrækkelsen skete mandag (idag, red.) på Den Danske EU-Repræsentation i Bruxelles.

Læs også