Frikender stråforkortere
Fødevaredirektoratet finder ingen sundshedsrisiko efter gennemgang af undersøgelser.
For dårlige og for tynde, mener myndighederne om de undersøgelser, der har været taget i brug for at rejse tvivl om sikkerheden ved at spise brød bagt af mel fra korn behandlet med stråforkortere.
De omtalte undersøgelser anvender forkerte metoder eller er lavet på for lidt materiale fremgår det af en redegørelse vedrørende videnskabelige undersøgelser om stråforkortere til Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, som Fødevareminister Mariann Fischer Boel har afleveret i dag.
Baggrunden er den senere tids debat om anvendelsen af stråforkortere.
Den tvivl, der i offentligheden er rejst om stråforkorternes sundhedsmæssige egenskaber, baserer sig på få undersøgelser, der enten ikke har anvendt de anerkendte testmetoder, der bør følges, når der forskes i toksikologiske effekter, eller også har det statistiske materiale i undersøgelsen været for svagt til, at der kunne drages nogen egentlig konklusion af de gennemførte forsøg. Fødevaredirektoratet finder derfor ikke, at der på der foreliggende grundlag kan rejses berettiget tvivl om fødevaresikkerheden med hensyn til de godkendte stråforkortere.