Hopper blev kåret i Sdr. Hygum

Ny fastbundsbane indviet ved Dansk Varmblods årlige hoppekåring

I sin tale tog Helge Mortensen udgangspunkt i modsætningen mellem hestens urkraft og oprindelige instinkter og den dressur og kultur, vi mennesker forsøger at lægge i den og dermed tæmme naturen.

Regionsformand Helle Lundberg mindede om, at faktisk har utroligt mange politikere hjerte og interesse for heste og for ridesport.

- Hvis vi kigger til nabokommunen Brørup..ja så havde borgmester Egon Fræhr Årets Hoppe i Dansk Varmblod. Et andet folketingsmedlem, der har arbejdet for asfaltens fremme i det jyske er Kaj Ikast. Også lokal og også med stærk tilknytning til ridesporten, da hans søn Bjørn Ikast jo har fejret man både nationale og internationale triumfer og nu arbejder med ridesporten fra sit hjem i Mexico. Salig Erhard Jacobsen sagde altid, at de unge, der lugtede af hest jo ikke lugtede af hash. Og folketingsmedlem Charlotte Dyremose er kommet på landsholdet i westernridning. Joh...heste har en stor tiltrækningskraft på politikere, sagde Helle Lundberg.

Herefter blev banen taget i brug og meget rost af både dommere og avlere.

Ved hoppekåringen endte 110 hopper med at blive bedømt. 41 ved saddelkåring under rytter og 69 ved eksteriør-kåring, hvor kun hesten udseende og gangarter bedømmes.

De bedste hopper kommer i Dansk Hovedstambog (DH), graden derunder er Dansk Stambog (DS), mens hopper der f.eks. ikke opfylder afstamningskravene kommer i forregister.

Fem hopper blev udtaget til det store Eliteskue på Wilhelmsborg ved Århus den 30. og 31. august med mulighed for der at vinde opdrættermedaljer i guld, sølv eller bronze.

Læs også