Rødt kød i malkestalden

(LANDBRUG FYN) Danske forbrugere fortjener gode produkter, siger Holger Moritz Hansen, der har åbnet gårdbutik med kød og mælkeprodukter på Pilegården i Ladby.

Konceptet, som mejeribranchen siden har taget til sig, viderefører den nu 79-årige nordøstfynske mælkeproducent i form af en gårdbutik på Pilegården i Ladby, hvorfra han sælger kød fra sin kendte RDM-besætning sammen med mælke- og osteprodukter fra Grambogaard i Tommerup, der som bekendt har samme kvægrace som basis.

- Min ideologi har altid været at behandle forbrugerne så godt som muligt. Derfor skal de, som ikke ønsker udenlandsk kød eller utilstrækkeligt modnet kød af diverse kvaliteter, have mulighed for at vælge kød, som stammer fra ustressede dyr med dokumenteret fodring uden hormoner og andre tilsætningsstoffer, og som ikke har været udsat for lange transporter inden slagtningen, påpeger Holger Moritz Hansen.

- Siden jeg købte to robotter sidste år, har malkestaldrummet ikke været udnyttet. Og egentlig kunne det vel ikke være sjovere udnyttet end dette, lød det fra en tilfreds gårdejer, da han forrige fredag tog imod de mange gæster i løbet af den første åbningsdag.

Som en særlig mulighed for gæsterne er der gennem et vindue i butikken lejlighed til at følge de omkring 130 RDM-køers rolige færden til og fra de to malkerobotter i stalden.

- Faktisk er jeg kommet til at kende mine køer endnu bedre, siden robotteknikken har kunnet fortælle alt om deres malkning, vaner og adfærd, lyder det fra den røde malkeraces nestor.

Han vedgår gerne, at der var en smule opstartsproblemer med den nye teknik, men det hele fungerer nu helt upåklageligt, og ikke mindst de seneste 3-4 måneder har det tydeligt afspejlet sig i stor ydelsesfremgang.

Læs også