Roskilde afviser opdeling

(Effektivt Landbrug) I et tætpakket program med underholdning for det brede publikum skiller en demonstration af marksprøjter sig ud.

Når landmændene møder op ved indgangen til Roskilde Dyrskue, skal de passe på at spørge efter det rigtige programhæfte. Det farvestrålende program, som tilbydes det brede publikum for en rund ti’er, og som pressen fik tilsendt et eksemplar af i torsdags, indeholder ikke noget brugbart for den professionelle og fagligt interesserede landmænd.

I tidsplanen, som er optrykt bagerst i programmet, er listen over de forskellige programpunkter præsenteret under ordet »Underholdning«, hvilket er en ganske dækkende overskrift.

- Det program henvender sig slet ikke til landmændene, erkender informationschef Ole Thestrup Schmidt, der desuden er programmets redaktør.

- Vi har lavet et specielt program til landmændene, som de kan købe på pladsen, blandt andet med en liste over dyrene. Bedømmelserne og præmieringerne interesserer jo ikke byboerne, siger Ole Thestrup Schmidt.

- Vi får 90.000 gæster, og vi er godt klar over, at så mange landmænd er der ikke på Sjælland og øerne.

Sidste år forsøgte Roskilde Dyrskue at tage torsdagen med, så den kunne være for landmændene, og weekenden for byboerne og andre interesserede uden for erhvervet.

- Det blev ganske enkelt for hårdt for udstillerne at tage sig af dyrene på skuet i fire dage ind imellem, at de også skulle passe besætningen derhjemme. Derfor er vi gået tilbage til et dyrskue på tre dage, forklarer Ole Thestrup Schmidt.

- Vi kunne sagtens lave det om til bare at være et stort kræmmermarked eller et tivoli, og vi får flere henvendelser fra kræmmere, der gerne vil have en stand. Men landbruget har også et stort bagland af folk, der gerne følge med i udviklingen inden for faget, mener Ole Thestrup Schmidt.

Han påpeger, at dyrskuet har fået konsulenter til at arrangere faglige indslag.

- Blandt andet har vi i år demonstrationer af marksprøjter. (fredag kl. 12 og lørdag kl. 10, begge dage i Ring 1, red.) Der er i det hele taget meget at komme efter for landmændene på Roskilde Dyrskue, som vi er meget stolte af at præsentere, understreger informationschefen.

Læs også