Danish Crown klar til at straffe lovovertrædere

Andelshavere, der skader erhvervets image, risikerer at blive ramt på afregningen, lyder det fra slagterigiganten.

Danish Crown er således klar til at anvende bestemmelserne i slagteriets Code of Practice om reduceret afregning for andelshavere, hvis de gennem deres handling skader det image, som slagteriets andelshavere har opbygget omkring dansk svinekød.

Det vil blandt andet ske, såfremt mistanken om ulovlig anvendelse af medicin i besætningen hos en lollandsk svineproducent bliver bekræftet. Ved en politirazzia hos den pågældende svineproducent blev der angiveligt fundet 10 kg medicin, som ifølge Fødevaredirektoratet formodentlig er tetracyklin samt ampuller med prostaglandin. Tetracyklin er et antibiotikum, som bruges til at  forebygge infektioner. Prostaglandin er et hormon, som bruges til at regulere søernes faringstidspunkt.

- Vi tager på et skarpeste afstand fra de forhold, der tilsyneladende har fundet sted hos en af vore andelshavere. Såfremt det bekræftes, at han har haft de omtalte mængder

forbudt medicin, spilles der hasard med den fødevaresikkerhed, som er et af dansk svinekøds stærkeste varemærker.

- Derfor vil Danish Crowns bestyrelse på sit førstkommende møde tage stilling til sanktioner i form af fradrag i noteringen, som der ifl. Danish Crowns Code of Practice er mulighed for, hvis en andelshaver gennem sin handling skader erhvervets image, siger Danish Crowns formand Niels Mikkelsen.

- Det er de danske domstole, der vurderer sagerne, hvis landmænd overtræder lovene. Men hvis en overtrædelse erhvervet, så mener vi, at slagteriet skal benytte sig af sine sanktionsmuligheder og derigennem understrege den alvor, hvormed vi ser på sådanne

lovovertrædelser, siger Niels Mikkelsen.

Læs også