En analyse af Ebeltoft-afdelingen har påvist, at der ved samling af produktionen på færre anlæg vil være betydelige besparelser. Dels i form af lavere kapacitetsomkostninger, dels i forhold til bedre udnyttelse af fremtidige investeringer. Det er ikke mindst i forbindelse med investering i ny teknik, at det er mere rentabelt at satse på større enheder.

Afdelingen i Ebeltoft har hidtil rummet både en forædlingsafdeling og et afsnit til udbening og forarbejdning af fersk kød. Forædlingsaktiviteterne, der er en del af Tulip Food Company, er tidligere besluttet lukket og overført til andre af Tulips fabrikker, og afviklingen er netop ved at blive tilendebragt.

De øgede faste omkostninger, der hermed pålægges de tilbageværende aktiviteter, har naturligvis ikke mindsket Ebeltoft-afdelingens grundlæggende problem, som er, at den samme produktion kan afvikles med markant lavere omkostninger på andre anlæg.

En lukning af Ebeltoft-afdelingen vil give årlige besparelser på 11-12 mio. kr.

Der er ca. 180 medarbejdere beskæftiget på Ebeltoft-afdelingen. De vil alle kunne tilbydes arbejde på andre Danish Crown-afdelinger, og ikke mindst vil der være varig beskæftigelse, når det nye slagteri i Horsens tages i brug om 1½-2 år.

Der indledes nu forhandling mellem ledelsen og medarbejderne om det fremsatte forslag om lukning af Ebeltoft-afdelingen den 20. juni.