Claas køber Renault

Tysk køb af 51 procent af Renault. Class beder konkurrencemyndighederne om at godkende overtagelse af op til 80 procent.

Renault traktorer spændes normalt foran maskiner, men i denne omgang er det den tyske maskinfabrik Class, der har taget føringen. Det tyske selskab har købt 51 procent af aktierne i Renaults landbrugsdivision. Planen er at Class overtager op til fire femtedele af aktierne indenfor to-tre år, hvis konkurrencemyndighederne godkender det.

- Sammenslutningen af disse to specialister i landbrugsmaskiner er et logisk skridt og giver mening fra et strategisk synspunkt, udtaler Rüdiger A. Günther, direktør for Claas.

- Dette makkerskab har Renault Agriculture stræbt efter, for ikke længere at stå alene som traktorspecialist, og for at skabe en ny landbrugskompetence i Europa sammen med Claas, siger Guy Povie generaldirektør i Renaults landbrugsdivision.

- Vi ønsker at styrke kerneforretningerne indenfor både høstteknologi fra Claas og traktorer fra Renault. Begge firmaer har for vane at gå sammen med distributørerne om at nå frem til fælles beslutninger om markedsstrategier.

Claas havde i 2002 et overskud på 418 millioner kroner før skat ud af en omsætning på 9,5 milliarder kroner, mens Renault præsterede en omsætning på 4,7 milliarder kroner eller 9.500 traktorer. De to virksomheder får tilsammen 8.100 ansatte.

Læs også