Amtsformand i Ribe går af

Formand for Ribe Amts Familielandbrug, Gunnar Schmidt, stopper som formand fra nytår til fordel for ny forening for familielandbruget.

Fredag meddelte han på et amtsbestyrelsesmøde, at han fra nytår stopper som amtsformand i Ribe som en direkte konsekvens af fusionen mellem Dansk Familielandbrug og Landboforeningerne. Han vil i stedet koncentrere sig om at være med til at starte en ny forening for familielandbruget, der har stiftende generalforsamling den 25. januar.

- Vi har tidligere fokuseret meget på kunder og været for forsigtige med at markere de små familiebrugs holdninger af frygt for at miste de store medlemmer. Det kan vi til gengæld fremover i den nye forening, siger Gunnar Schmidt, der generelt mener, man skal fokusere mere på foreningsarbejde og mindre på økonomi i den nye forening.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg synes, den rådgivning vi har haft hidtil, har været alt for dyr. En af opgaverne for den nye forening bliver at finde den bedste og billigste rådgivning. Og det bliver ikke en umulig opgave. Der er efterhånden mange udbrydere fra traditionelle rådgivningsforeninger, der er startet op selv, og det bliver rådgivere som dem, vi skal trække på, siger Gunnar Schmidt, der mener, at der kan spares betydelige beløb på rådgivningstimer, der hidtil har kostet helt op til 600 kroner pr. time.

- Man behøver ikke være ret mange, bare argumenterne er i orden. Jeg håber, at offentligheden vil se os som en gruppe initiativrige mindre landmænd, der ønsker en anderledes udvikling af dansk landbrug end den, som de store arbejder hen imod.

Gunnar Schmidt tilføjer, at han ingen intention har om at blive formand i den nye forening.

- Jeg mener, at det ikke er vigtigt med frontfigurer i den nye forening. Det er langt vigtigere, vi bruger kræfterne på en ligestillet bestyrelse, der kan fordele arbejdsopgaverne imellem sig, slutter Gunnar Schmidt.

Læs også