Maskinhandlere i Vendsyssel samarbejder

KOLLEGIALT: Ni maskinhandlere og daglige konkurrenter om traktorkunderne i Vendsyssel udstiller samlet og repræsenterer på deres fælles dyrskuestand traktormærkerne Renault, Valtra, John Deere, Deutz, Landini, Fendt og Ursus.

I Vendsyssel satser man på det faglige og en gruppe maskinudstillere er med til at sikre, at Hjørring Dyrskue fortsat har det landbrugsfaglige i højsædet.

- Vi gør, hvad vi kan for at præge i dyrskuet, så der ikke går for meget »tivoli« i arrangementet, siger en af kræfterne bag et velfungerende maskinhandlersamarbejde i Vendsyssel, salgskonsulent Ole Kyvsgaard, Valtra Center Nord i Vestbjerg.

- For os maskinhandlere heroppe har dyrskuet en meget vigtigt funktion i vores kontakt med vore kunder.

- Der sker på en ganske effektiv og uformel måde, hvor vi samles til et enkelt møde i den anledning og planlægger, hvordan vi skal gribe årets maskinudstilling an. Derefter mødes vi endnu en gang, når skuet er forbi til en evaluering af arrangementet, fortæller Ole Kyvsgaard.

- I starten af det usædvanlige samarbejde var vi naturligvis skeptiske overfor hinanden. Det kommer jo af, at vi som konkurrenter slås med bagen ud af bukserne om kunderne i området.

- Nu, hvor vi har samarbejdet om det vi kalder »Maskinhandlernes Fællesstand« i en seks-syv år, har vi fået opbygget et tillidsforhold til hinanden. Og derfor fungerer det uden problemer, siger salgskonsulenten.

- Vi har dog sammen besluttet, at vi ikke vil køre med de store maskiner i ringen. Vi mener ikke, det af sikkerhedsgrunde er forsvarligt at vi kører frem og tilbage til ringen med de store maskiner, mens der er publikum på pladsen, siger Ole Kyvsgaard.

Dyrskueudstillingen i Hjørring er ikke det eneste, de nordjyske maskinhandlere kan samarbejde om. Kredsen af maskinhandlere samles også om en såkaldt efterårsdemonstration hvert andet år.

Læs også