Kendte karle til Dalum-jubilæum

25 års jubilarerne Peter Gæmelke og Lars Bebe, der sammen var driftsledere på Lammehave i syv år, var blandt de mange deltagere, da Dalum Lærlinge fyldte 100 år.

I spidsen for 25 års jubilarerne var årgangsformanden, navnkundige Peter Gæmelke, som personligt havde udført et stort forarbejde for at samle så mange som muligt af de gamle landbrugsskolekammerater.

Landbrugsraadets præsident har - udover at have gået på skolen i 1976/77 - et særligt forhold til skolen. Således var han i en periode formand for elevforeningen »Dalum Lærlinge«, og i forlængelse af driftslederuddannelsen var han i perioden fra 1977 til 1984 driftsleder indenfor planteavl på skolens gård, Lammehave ved Ringe. Sammen med svinedriftsleder Niels Høite Hansen og driftslederen i kvægstalden, Lars Bebe, havde Peter Gæmelke det daglige ansvar på gården, da der i 1982 udbrød mund- og klovesyge, og den store besætning måtte aflives.

Men allerede nu har han afsat tid til at dukke op på Dalum til 30 års jubilæet om fem år. Det gav de mange fremmødte 25 års jubilarer hinanden håndslag på i det flotte sommervejr på 100 års dagen forrige lørdag.

Ved elevforeningen »Dalum Lærlinge’s« 100 års jubilæum forrige lørdag fik skolerne en gave på 30.000 kroner til etableringen af alléen overrakt - i følgeskab med et fototeknisk billede, som viser træernes placering.

Den nye allé, der får navnet »100 års-Alléen«, vil danne en akse gennem Dalum Landbrugsskole med den markante allé fra Odensevej, og den vil være meget synlig fra både Dalum Landbrugsskole og Dalum Tekniske Skole.

Læs også