Købte sin tredje malkerobot på net-auktion

Hans Brodersen fra Ølgod har nu tre Lely-malkerobotter. Den seneste er købt for 750.000 kroner på en internet-auktion.

- Jeg har vist nok gjort en rimelig god handel, for nu at sige det på vestjysk.

Gårdejer Hans Brodersen fra Ølgod slog til på det rigtige tidspunkt, da firmaet Lely Danmark A/S i forbindelse med Agromek afholdt auktion på internettet over en af firmaets Astronaut malkerobotter.

750.000 kroner lød buddet fra Hans Brodersen, og der var nok til, at han kunne sikre sig en ny robot. Det er i øvrigt den tredje robot, han køber hos Lely Danmark.

- Men jeg sparer da lidt denne gang. De to andre har kostet en million kroner stykket inklusiv installation. Så mon ikke det ender med, at jeg har den tredje stående med en besparelse på godt 100.000 kroner, lyder det fra en tilfreds Hans Brodersen.

Senere på året er det planen at udvide bedriften, så alle tre robotter udnyttes fuldt ud. Kvoten udvides således fra de nuværende 1,3 millioner kg til 1,6 millioner kg.

- Det passer med 55 køer med en ydelse på 10.000 kg om året pr. robot. Så vi skal have cirka 20 køer mere, for at udnytte robotter og kvote fuldt ud, siger Hans Brodersen, der er svært tilfreds med beslutningen om at investere i malkerobotter.

- Vi har haft robotter i ni måneder, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det er det helt rigtige for mig. Det eneste minus har været, at livremmen strammer lidt mere, nu hvor jeg ikke har så meget fysisk arbejde længere, siger vestjyden med et glimt i øjet, og tilføjer:

- Dertil kommer, at det jo mange steder nærmest er umuligt at få en dygtig fodermester til en løn, der er til at betale. Og de unge mennesker, der virkelig kan og vil noget, ja de skulle da gerne selv ville være mælkeproducenter. Så robotterne løser flere problemer på en gang. Personligt er jeg i hvert fald blevet mindre og mindre i tvivl om, at robotterne vejen frem, slutter Hans Brodersen.

Alt i alt 30 mælkeproducenter havde lagt 65 bud ind i forbindelse med Lely Danmark’s net-auktion. De første bud lød på 300.000 og auktionen lukkede ved Hans Brodersens bud på 750.000 kroner.

Læs også