Krenkerup indbyder til anderledes høstfest

Lørdag den 26. august inviterer Krenkerup Gods og Bryggeri på Lolland til stor høstfest i smukke omgivelser. Som noget nyt er der i år gratis adgang hele dagen.

Én af de mange gamle traditioner i landbruget er den årlige høstfest. Således er det hvert år blevet fejret, når høsten var i hus. Til høstfesten blev der spist og drukket, ofte i til lejligheden i et festligt pyntet lokale – med eftersommerens blomster og frugter, og neg.

På Krenkerup Gods og Bryggeri ved Sakskøbing på Lolland viderefører man traditionen, og byder igen i år til høstfest, men med et moderne tilsnit.

I år foregår det den sidste lørdag i august, lørdag den 26. august, og dermed inden for tidsrammen, der byder, at en høstfest skal være afviklet inden den 29. september.

Ved høstfesten på Krenkerup Gods og Bryggeri, hvor der er gratis adgang, hyldes det gamle håndværk og livet på landet, når dedikerede håndværkere og foreninger viser deres evner frem og giver publikum et sjældent indblik i deres arbejde, oplyser indehaver Patrick Reventlow-Grinling.

Aktiviteter for alle

- På Krenkerup holder vi høstfest for at fejre livet på landet. Vi er stolte af at være en del af landsdelen, og også i år vil vi gerne fejre høsten med lokalbefolkningen. Høstfesten på Krenkerup er en anerkendelse til lokalområdet og det hårde arbejde, der gennem året er lagt i landbruget på Lolland og Falster, fortæller Patrick Reventlow-Grinling.

Til Krenkerup Høstfest hyldes livet på landet, og der sættes fokus på det traditionelle håndværk. Man kan således møde blandt andre smeden, væveren og børstenbinderen, og alle kan opleve, hvordan der blev høstet, pløjet og tærsket i marken i gamle dage.

Dagen igennem er der aktiviteter for alle aldersgrupper – klappedyr, fåreklipning, hyrdehundeshow, hestevognskørsel, hesteskoning, pandekagebagning, bueskydning, gamle traktorer, musik og meget andet. En lang række lokale fødevareproducenter deltager også i høstfesten og inviterer til marked omkring den gamle hestestald.

Ingen høstfest uden mad og drikke. En række lokale restauratører sælger derfor mad på dagen, mens Krenkerup Bryggeri sørger for drikkevarerne. Som de foregående år er der mulighed for at snuppe en løbetur inden frokosten, når Guldborgsundløberne arrangerer Høstløb med start på Krenkerup. 

Læs også