bannerPos

Auken har ikke tænkt sig at ændre radikalt i vandplaner

Redaktionen

19-12-2012 08:16
Miljøministeren lægger ikke op til grundlæggende ændringer af vandplanerne, men 22.000 kilometer vandløb skal gennemgås.

Ved et åbent samråd onsdag morgen slog miljøminister Ida Auken (SF) fast, at den eneste grund til, at Natur- og Miljøklagenævnet underkendte de 23 statslige vandplaner var på grund af en for kort høringsfrist. Intet andet.

Derfor lægger miljøministeren ikke op til, at der vil ske de helt store ændringer med indholdet af vandplanerne før de sendes ud i en ny høring.

- Indholdet i vandplanerne er grundlæggende i orden, sagde Ida Auken.

Se det åbne samråd her! 

Hun forklarede, at 22.000 kilometer vandløb dog siden oktober er blevet gennemgået igen for at se om klassificeringen af vandløbene er korrekt.  Dette arbejde forventer hun er færdigt allerede til januar, og her vil der ikke ske store ændringer, var hendes fornemmelse.

Derudover forklarede hun, at kommunerne også får mulighed for at gå ind at bremse tiltag, som miljømæssigt ikke giver nogen mening.

- Kampen om rent vand i Danmark er kommet til at dreje sig om juridiske spidsfindigheder og overdrevet påstande om, hvad de statslige vandplaner vil betyde, hvis man tolker dem ud i det absurde. Det skal holde op nu. Vi vil hverken oversvømme værdifuld landbrugsjord eller spilde formuer på indsatser i miljømæssig værdiløse vandløb, sagde Ida Auken.

Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer i Hannover

John Deere løber sammen med Joskin med den eneste guldmedalje, der er uddelt til den kommende Agritechnica-udstilling i november. Danske Samson får sølv for en NPK-sensor.

Afventende stemning på svinemarkeder

Den fornyede fremgang i eksporten af svinekød til Kina har skabt en afventende stemning på de europæiske markeder, lyder det fra Danish Crown. I denne uge er noteringen uændret.

Godt høst-år målt på beredskabet

Høsten 2018 var en rekordhøst, hvis man tæller antal mejetærsker- og markbrande. Høsten 2019 er også en rekordhøst – dog på en meget mere positiv måde. Danske landmænd har generelt haft et godt udbytte og af god kvalitet for de fleste afgrøder landet over.

Vestjyllands Andel køber op i grovvarefirma

Vestjyllands Andel overtager 75 procent af aktiemajoriteten i grovvareselskabet Adival.

L&F: Der skal flere penge til jordfordeling

Den pulje, som forligspartierne bag tørkepakken er blevet enige om at afsætte til jordfordeling, er en start, men for lille, mener formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Bred kreds af partier er enige om grøn jordfordelingsaftale

En bred politisk aftale mellem regeringen og aftaleparterne bag tørkepakken bliver startskuddet til en grøn multifunktionel jordfordeling. 150 mio. kroner er afsat til, at op til 6.800 hektar landbrugsjord ud fra lokale interesser kan blive omfordelt i lokale multifunktionelle projekter, der for eksempel både understøtter vandmiljø, klima, friluftsliv og drikkevandsbeskyttelse.

Landboformand roser miljøminister

Miljøminister Lea Wermelin (S) får ros af landboformand Frede Lundgaard Madsen for at ville sikre bedre data for spildevand. Han undrer sig dog over, at ministeren så skråsikkert fastholder, at spildevand kun står for 1 til 2 procent af den samlede kvælstofforurening.
Side 1 af 1636 (32716 artikler)Prev1234567163416351636Next