Auken har ikke tænkt sig at ændre radikalt i vandplaner

Miljøministeren lægger ikke op til grundlæggende ændringer af vandplanerne, men 22.000 kilometer vandløb skal gennemgås.

Ved et åbent samråd onsdag morgen slog miljøminister Ida Auken (SF) fast, at den eneste grund til, at Natur- og Miljøklagenævnet underkendte de 23 statslige vandplaner var på grund af en for kort høringsfrist. Intet andet.

Derfor lægger miljøministeren ikke op til, at der vil ske de helt store ændringer med indholdet af vandplanerne før de sendes ud i en ny høring.

- Indholdet i vandplanerne er grundlæggende i orden, sagde Ida Auken.

Se det åbne samråd her! 

Hun forklarede, at 22.000 kilometer vandløb dog siden oktober er blevet gennemgået igen for at se om klassificeringen af vandløbene er korrekt.  Dette arbejde forventer hun er færdigt allerede til januar, og her vil der ikke ske store ændringer, var hendes fornemmelse.

Derudover forklarede hun, at kommunerne også får mulighed for at gå ind at bremse tiltag, som miljømæssigt ikke giver nogen mening.

- Kampen om rent vand i Danmark er kommet til at dreje sig om juridiske spidsfindigheder og overdrevet påstande om, hvad de statslige vandplaner vil betyde, hvis man tolker dem ud i det absurde. Det skal holde op nu. Vi vil hverken oversvømme værdifuld landbrugsjord eller spilde formuer på indsatser i miljømæssig værdiløse vandløb, sagde Ida Auken.

Læs også

En sund tarm giver et godt immunforsvar
Klar til DM-revanche
God tilslutning til »DM i Kloakarbejde«
Når maskinerne nemt vejer op til 40 tons
Vandløb skal rustes til klimaforandringer
Dansk andelsmodel stortrives i Sydamerika