Forening: Landbruget har brug for udenlandsk arbejdskraft

Hos Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere oplever man, at medlemmerne har svært ved at finde kvalificerede, danske medarbejdere

Dansk Folkeparti har til Altinget.dk meldt ud, at landbrugserhvervet i højere grad skal sørge for at begrænse den udenlandske arbejdskraft inden for dansk landbrug.

Men hos Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) konstaterer man over for Effektivtlandbrug.dk, at det er et tilbagevendende problem for foreningens medlemmer at skaffe kvalificeret, dansk arbejdskraft.

- Som arbejdsgiverforening må vi konstatere, at dansk landbrug i høj grad har brug for den udenlandske arbejdskraft. Selvom vore medlemmer tager fat i jobcentrene, er det urimeligt svært at skaffe villig arbejdskraft, siger direktør i GLS-A Johnny Ulff Larsen og tilføjer:

- Dette er også systemets skyld, idet sæsonarbejdere fortsat bliver pålagt at søge anden beskæftigelse, imens de er sæsonansat. Dette er et urimeligt pres på lønmodtageren, og det hjælper ikke ledige på offentlig forsørgelse over i sæsonansættelser.

GLS-A sender derfor en direkte opfordring til Dansk Folkeparti:

- Inden Dansk Folkeparti giver landmændene skylden for at ansætte for mange udlændinge, bør partiet se nærmere på de lediges jobpræferencer og systemets måde at behandle disse på.

Læs også