Miljøminister skal svare på beskyldninger om fusk i ministerium

En tidligere medarbejder i Miljøministeriet hævder, at ministeriet laver "videnskabeligt fusk". Miljøminister skal i samråd om sagen.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) skal nu i åbent samråd om sagen, hvor en tidligere ansat i Miljøministeriet, anklager ministeriet for at begå »videnskabeligt fusk«.

Til Maskinbladet.dk fortæller biolog Claus Hansen, der var ansat i 31 år som sagsbehandler, at ministeriet undlader at medregne resultaterne af analyserne af grundvandet, hvis ikke de indeholder spor af pesticider. Dermed er der ifølge den pågældende medarbejder tale om »bevidst fordrejning, vildledning og statistisk fusk med resultaterne«.

- Skræmmekampagner betyder blandt andet, at landbruget må arbejde under unødvendigt restriktive vilkår, og mere effektive sprøjtemidler holdes ude fra det danske marked, lyder de alvorlige anklager fra Claus Hansen over for Maskinbladet.dk.

Hos Liberal Alliance kalder miljøordfører Villum Christensen, det for skandaløst, hvis Miljøministeriet vildleder befolkningen og Folketinget med falske tal om pesticider i grundvandet. I det samråd som han har indkaldt til, vil han bede miljøminister Kirsten Brosbøl kaste fuldt lys over sagen.

- Det her er meget alvorlige beskyldninger, og de skal naturligvis undersøges til bunds. Jeg er ærlig talt chokeret over at høre, at Miljøministeriet muligvis fusker med analyserne af vores grundvand og dermed videregiver forkerte oplysninger, som ligger til grund for politiske beslutninger. Den lovgivning der baserer sig på de her tal, som beskyldes for at være løgnagtige, har jo store konsekvenser for landmænd og borgere, så hvis der bare er en flig af sandhed i de her beskyldninger, så er vi vidne til en regulær skandale, siger Villum Christensen. 

Læs også