Gl. Buurholt starter udsæd-salg

Kunderne efterspørger hybrid udsæd til majs og raps, lyder det fra Morten Nielsen fra Gl. Buurholt Hovedgaard

Gl. Buurholt Hovedgaard i Vendsyssel har indledt et samarbejde med det internationale frøfirma Pioneer om markedsføring og salg af hybrid udsæd til vinterraps og majs i Danmark.

For danske landmænd ligger der nogle spændende perspektiver i det nye samarbejde, da Pioneer hører til blandt verdens største forædlere af udsæd til raps og majs, vurderer firmaet.

- Grunden til, at vi er gået ind i dette samarbejde med Pioneer, er, at vore kunder efterspørger hybrid udsæd til majs og raps. Og samarbejdet betyder bestemt ikke, at vi vender ryggen til linjesorterne, pointerer Morten Nielsen fra Gl. Buurholt Hovedgaard.

- Vi oplever helt klart, at mange landmænd ser det som meget positivt, at der kommer en ekstra udbyder på det danske marked for frø og udsæd, da det vil øge konkurrencen på dette marked, tilføjer han.

På majssiden vil Gl. Buurholt Hovedgaard for eksempel markedsføre den tidlige topsort, P7892, som der har været et forsøg med på den store malkekvægbedrift Klovborg I/S ved Brønderslev.

Herhjemme er Gl. Buurholt Hovedgaard, der er ejet af Visti Møller, i forvejen landskendt for sine mobile såsædsfabrikker, som kører rundt og fremstiller såsæd af landmændenes eget korn.

Læs også