- Et vemodigt salg

(LANDBRUG SYD) Formanden for ØkoMælk, Bjarne Larsen, tilfreds med, at mejeriet har været med til at udvikle økologien i Danmark.

Ved årsskiftet overtog Arla Foods ejerskabet af det lille økologiske mejeri i Vejen, ØkoMælk, og det sker efter et turbulent år med store økonomiske vanskeligheder – men alligevel er der ikke kun glæde at spore hos formanden for ØkoMælk, Bjarne Larsen.

- Jeg er tilfreds med den aftale, der er indgået med Arla, men det er vemodigt at skulle sige farvel til ØkoMælk efter otte år, lyder meldingen fra Bjarne Larsen.

Som omtalt i det forrige nummer af Landbrug Syd valgte leverandørerne til ØkoMælk enstemmigt at sige ja til en aftale med Arla Foods om at overtage mejeriet i Vejen.

- Vi kunne ikke give en tilfredsstillende afregning, og så var der ikke anden udvej. De første år med mejeriet var sjove og spændende, men det sidste år var ikke sjovt, erkender Bjarne Larsen.

Tilbuddet herfra valgte leverandørerne til ØkoMælk enstemmigt at tage imod, og alle kommer med over som økologisk andelshaver. Mejeriet i Vejen er overtaget af Arla Foods, og indtil videre vil der være liv i bygningerne i Vejen, men det er uvist hvor længe.

- Som mejeri mener jeg helt klart, at vi har været med til at udvikle økologien, og det har været spændende for os som landmænd, konstaterer formanden.

Læs også