Jobrådgivning på internettet

Landbrugets Jobrådgivning i Svendborg har udvidet sin service ved at gå på internettet. Endvidere er der skabt kontakt med et ukrainsk landbrugsuniversitet med henblik på udveksling af praktikanter.

Peder Top, som 1. april sidste år overtog Landbrugets Jobrådgivning, Møllergade 51 i Svendborg efter afdøde Richardt Hansen, har netop lanceret et par nye initiativer i virksomheden, der gennem flere år har stået for formidling og rådgivning over for både arbejdsgivere og folk der søger arbejde ved landbruget.

- Jobrådgivningen kører stadig på den sædvanlige måde, fortæller Peder Top. Men der ud over kan vi nu tilbyde såvel arbejdsgivere som jobsøgende at få lagt deres cv/data ud på internettet.

- Det betyder, at hvis en kvægbruger for eksempel søger en fodermester, eller hvis en ung landmand søger ansættelse som fodermester - eller et andet job inden for landbruget - så kan de pågældende i ro og mag søge på internettet og udvælge de bedrifter eller ansøgere, som ser ud til at passe til vedkommendes ønsker.

- Ved at kunne gå ud på internettet kommer man over en hurdle, og man undgår henvendelser, der ikke er relevante, påpeger Peder Top. Vi har flere hundrede aktive jobsøgende og arbejdsgivere i vores database. Vi gør meget ud af at servicere begge parter bedst muligt, og der er et stort antal af både etablerede landmænd og unge, der søger job, som benytter sig af den service, vi kan de.

- Landbrugets Jobrådgivning er gratis for ansøgere, mens arbejdsgiverne betaler 400 kr. plus moms for en tre måneders periode - eller indtil stillingen er besat.

Samarbejdet drejer sig om udveksling af praktikanter. Mange af de ukrainske landbrugselever ønsker at komme i et års praktik på et dansk landbrug. Og hvis det ønskes, kan danskere også omme i praktik i Ukraine, eventuelt i forbindelse med deres landbrugsskoleophold.

- Jeg har selv besøgt den ukrainske landbrugsskole, og jeg har kontakt med solens studievejleder, som udvælger de unge, der kan komme her over, fortæller Peder Top. Det er et krav, for at de kan komme i praktik i Danmark, at de kan tale og forstå engelsk. Og alle har et dokumenteret cv, så man ved, hvad de har lavet hidtil, og hvad de kan.

Endvidere oplyser Peder Top, at Landbrugets Jobrådgivning følger de unge ukrainere og fungerer som supervisor under deres ophold i Danmark. Ligesom man sørger for sociale arrangementer og evaluering af opholdet.

Læs også