McCormick traktorer på plads i Danmark

NYT TRAKTORMÆRKE: McCormick traktorer fra den tidligere Case Corporation fabrik i Doncaster i England – nu ejet af den italienske Argo Group – har lavet importaftale med et firma i Danmark. Importøren søger forhandlere til McCormick traktorer, der kan leveres fra 60 til 175 hk.

Danske landmænd får nu muligheden for at køre årets høst i lade med en McCormick traktor. De britiske traktorer er således på vej til det danske marked.

- Vi har lavet aftale med et ikke navngivet importselskab i Danmark, som skal tage sig af importen af McCormick traktorer til det danske marked. Vi regner med at være klar om et par uger - senest 1. august i år, siger eksportchef Peter Stead, fra McCormick fabrikken i engelske Doncaster i England til Effektivt Landbrug.

- I de kommende uger vil vi søge efter forhandlere, som kunne tænke sig, at være autoriseret forhandler af vores McCormick program i Danmark, siger eksportchefen.

McCormick fabrikken i Doncaster vil foreløbig eksportere McCormick CX serien – alle i Deluxe-udgaven, der spænder fra 60 til 100 hk, McCormick MC serien, som kan leveres i en Deluxe og Comfort udgave – serien spænder fra 80 til 115 hk og endelig McCormick MTX serien, som kan leveres fra 110 til 175 hk. Disse traktorer

har været markedsført i Danmark i et par år som CaseIH traktorer.

Peter Stead regner med, at McCormick i Danmark vil være i stand til at levere traktorer på over 200 hk i det kommende år, ligesom han påtænker at eksportere McCormick’s små og smalle traktorer til Danmark.

Den italienske Argo Group (blandt andet Landini og Laverda – nu også McCormick) købte i januar måned i år fabrikken i Doncaster af CNH og fik dermed rettighederne til mærkenavnet McCormick, og en aftale, der tillader Argo Group at producere en differentieret linie af McCormick traktorerne. CNH beholdte rettighederne for Maxxum traktorerne.

Argo Group’s køb inkluderer designet, fremstilling og de kommercielle rettigheder for serierne CX, MC og MTX McCormick traktorer.

Læs også