Næsten 20.000 til Grøn Søndag

- Et meget tilfredsstillende besøgstal, ikke mindst på grund af den fugtige sensommer, der også viste fanen mange steder, siger samfundskontaktchef i Landbrugsraadet, Philip Hansen efter arrangementet i søndags.

Blandt de deltagende gårde var ikke mindre end 30 af de åbne gårde ejet af Landbrugsraadets medlemmer. Hos rådets præsident, Peter Gæmelke, Røjgaard ved Vejen, var der stort rykind til gensidig glæde for gæsterne og værtsfamilien.

- Det er altid dejligt at få lejlighed til at vise børn og voksne, hvordan vi driver landbrug i Danmark og samtidig få en snak om forholdene. I det daglige politiske arbejde er der ikke så ofte tid til at tage den værdifulde snak med såvel kritiske som positive forbrugere. Det har jeg nydt, sagde en glad Peter Gæmelke, der blandt andet havde åbnet stalddøren og lave en halmborg, hvor børnene kunne boltre sig.

Også hos landboungdommens formand, Lars Hansen, Højby syd for Odense, var der mange besøgende - næsten 500.

- Folk hygger sig, og det er dejligt at kunne komme i dialog med forbrugerne, sagde formanden, der beredvilligt viste sine 45 køer, kvier og kalve, fjerkræ og et par grise frem for børn og voksne.

Læs også