Strålende høstfest i City

(LANDBRUG FYN) Selv om vejret var lidt fugtigt, blev årets høstfest i Odense City en succes, hvor masser af mennesker bogstaveligt talt både smagte på og snuste til det fynske landbrug.

- Høsten er gået godt, og der er ingen, der klager, selv om det ikke blev nogen rekordhøst. Nu er vi klar til at holde høstfest her inde i Odense, og alle glæder sig over, at jorden bliver vædet lidt igen. Mange har i flere uger forberedt sig til en god dag i City. Mange har meldt sig til årets brødkonkurrence, og der er øl både fra Den Fynske Landsby og fra to af de mindre, fynske bryggerier. Og der er lejlighed til at se »Miss Danmark«, Danmarks kønneste ko.

Med disse ord åbnede Odenses borgmester, Anker Boye, præcis klokken halv elleve lørdag den 30. august årets store høstfest i Odense, traditionen tro arrangeret af Odense Cityforening og Landbrugets Samfundskontakt Fyn i fællesskab.

Og selv om regnen en gang imellem i dagens løb strålede lidt rigeligt ned over festlighederne, blev arrangementet alligevel på alle måder en strålende oplevelse for de mange mennesker fra by og land, som tog del i dagens mange aktiviteter.

Som optakt til den officielle åbning opførte H.C. Andersen Paraden en række af den gamle digters eventyr. Derefter gik det løs over hele den indre by med udstilling af landbrugsmaskiner, boder med smagsprøver, orientering om landbrugets organisationer, gættekonkurrencer, »karameller i kornet«, udstilling af mohairgeder, kælegrise, køer og kalve - og meget mere.

Som nævnt var selveste »Miss Danmark« også til stede på Flakhaven. I sin velkomst fortalte formanden for Landbrugets Samfundskontakt Fyn, gårdejer Kristian Nielsen, Brobyværk, at den knap tre år gamle rødbrogede ko nr. 1195 fra Jens Bo, Otterup, var blevet kåret som modelko både på Det fynske Dyrskue og på Landsskuet i Herning, hvor koen til sidst blev udpeget som den smukkeste ko i Danmark.

Alt i alt en på alle måder strålende høstfest.

1. præmie - et rejsegavekort på 7.000 kroner:

Williams og Antons kartoffelhalvmåner

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og rør melet i lidt efter lidt. Ælt derefter dejen i mindst 3 minutter, til den er smidig. Dæk dejen med et fugtigt klæde og lad den hæve mindst 30 minutter.

Skræl kartoflerne og skær dem i små tern (1x1 cm). Skyl persillen og pil hvidløgene - blend dem sammen med salt, peber og olivenolie. Bring en gryde vand i kog, hæld kartoflerne i og lad dem koge ½ minut, hæld vandet fra. Bland kartofler og dressing i en skål.

Rul dejen ud i cirkler på størrelse med en desserttallerken. Læg en passende mængde fyld på nederste halvdel og drys med en smule garam masala. Pensl kanterne af dejen med æg og fold dejen sammen. Tryk kanterne til med en gaffel. Læg de færdige halvmåner på en plade med bagepapir og lad dem hvile i 10 minutter. De pensles med æg og bages ved 210° i ca. 15 minutter (til de er lysebrune).

Læs også