Fårene blev præsenteret

(LANDBRUG SYD) Fåredagen samlede flere end 1000 mennesker i Søgårdlejren ved Kliplev, så interessen for at se dyrene er i top, men færre orker papirarbejdet, så der er ikke længere så mange, der har får.

- Interessen for at holde får er aftagende. Der er så mange restriktioner og så meget bøvl med papirarbejdet, at mange vælger at droppe ideen om at have nogle enkelte får gående.

Meldingen kommer fra bestyrelsesmedlem i Sønderjysk Fåreavl, Anton Mortensen, i forbindelse med den traditionelle »fåredag« i det sønderjyske, hvor han omvendt med glæde kan konstatere, at interessen for de »uldne« dyr blandt menigmand intet fejler - tværtimod.

- Vi havde en rigtig god dag, og vi havde besøg af op mod 1.000 betalende gæster, og det er kun dem over 12 år, der betaler, siger Anton Mortensen.

Fåredagen er blevet afviklet gennem adskillige år, og hver gang er der mange besøgende. De seneste tre gange er det de store områder omkring Søgårdlejren ved Kliplev, der har dannet rammet om fåredagen afviklet af Sønderjysk Fåreavl og Dansk Fåreavl.

- Målet er at præsentere så mange racer som muligt. Blandt de udstillede var både kødfår og pelsfår, og derudover var der også udstillet geder og lamaer, fortæller Anton Mortensen, der er »formand« for fåredagen.

Ud over at se de levende dyr var det også muligt at få en fornemmelse af de forskellige ting, får kan bruges til. Der blev serveret lam til middag, og dagen igennem var der lejlighed til at få forskellige smagsprøver, og i 16 stande var der mulighed for at se ting af skind og uld. Der var også en levende stand, hvor der blev spundet, og børn havde mulighed for at filte.

Mange benyttede søndagen til en familietur, og de havde også lejlighed til at opleve en opvisning med hyrdehunde.

Læs også