Gamle plove i jorden på Siø

(LANDBRUG FYN) Sidste lørdags Veteran Fynspløjning og -aktivitetsdag på Siø fik et perfekt forløb med gode præstationer og mange aktiviteter.

- Arrangementet er perfekt, og pløjefelterne er jævne og meget ens. Jorden er lidt tør, og der er måske lidt rigeligt med stub at arbejde med, ligesom de små, gamle plove har lidt besvær med at pløje efter de store maskiner, som blandt andet har trykket jorden noget sammen i sprøjtesporene. Men alt i alt er det et perfekt arrangement.

Det var mange rosende ord, som det særdeles kompetente dommerpanel havde til overs for Veteran Fynspløjningen 2003, der forrige lørdag, den 6. september, fandt sted på Siø. Her havde Siøgårds ejer, Jørgen Pedersen, beredvilligt stillet en stor, flad stubmark til rådighed for pløjekonkurrencen, der blev afviklet sideløbende med Motor og Veterantraktor Klubben Fyns årlige aktivitetsdag samme sted.

Dommerne var: Knud Rabølle Knudsen, Simmerbølle, der har været danmarksmester to gange, henholdsvis som junior og senior. Michael Balle, Volderslev, der hele ni gange har været med ved DM, hvor hans bedste placering har været som nummer tre. Jørgen Rasmussen, Helnæs, der ligeledes har hjemført en DM-bronzemedalje. Og endelig Bent Nielsen, Haarby, der tre gange har deltaget ved DM i pløjning og flere gange har været dommer ved DM.

Fynsmester med 2-furet liftplov blev Henning Sørensen, Ørbæk. Han opnåede også dagens højeste total-score med 80,77 point, dog tæt fulgt af Bent Nyberg Larsen, Seden, der blev klassens nummer to med 80,73 point.

Dagens tredjebedste samlede resultat - 78,69 point - opnåede Morten Ravn Kjærgaard, Gyldensteen, Bogense, der blev fynsmester med en 2-furet bugserplov.

Fynsmesterskabet med 1-furet liftplov smuttede »over bæltet«, idet titlen blev hjemført af Bent Nielsen, Bredstrup, Fredericia.

Udover Fynspløjningen bød arrangementet på Siø på masser af aktiviteter med gamle traktorer og maskiner samt en flot opvisning i hestepløjning. Vejret var tørt og blæsende, og der var dagen igennem stor tilstrømning af interesserede tilskuere.

Læs også