Flerfuret Fynspløjning

(LANDBRUG FYN) Sidste års fynsmester på standardplov stiller i år op til Fynspløjningen med en 6-furet plov.

- Jeg vil gerne vise de unge, at man godt kan være med til konkurrencepløjning, selv om man kommer med en stor plov. De skal ikke være bange for at stille op med en ganske almindelig plov med mange furer, som man bruger i det praktiske landbrug i dag.

Det siger sidste års fynsmester på standardplov, Poul Meldgaard Sørensen, Marslev, som deltager i dette års Fynspløjning på søndag i Eskildstrup med en halvbugseret 6-furet 14 tommer Kverneland standardplov.

- Sidste år pløjede jeg med en 2-furet konkurrenceplov, men jeg synes, der skal ske noget nyt, så flere kan blive interesseret i at deltage i konkurrencepløjning, understreger Poul Meldgaard Sørensen. Selv har han, der er 38 år, været med, siden han var 15. Tre gange er han gået videre til DM i pløjning, hvor han sidste år sluttede på en samlet fjerdeplads.

- Jeg har næsten brugt al min jord til at træne på, men tanken er, at jeg også gerne vil ud at pløje for andre, siger den regerende fynsmester, som er gået i skarp træning for at forsvare sin titel med den formentlig største standardplov, der hidtil har været med ved en Fynspløjning.

Læs også