Landbrugsskole debuterede som vært

For første gang i skolens historie var Åbent Landbrug i år at opleve på Grindsted Landbrugsskole

Søndag den 15. september var en helt særlig dag på Grindsted Landbrugsskole. For første gang i skolens historie inviterede skolen til Åbent Landbrug, som er en del af Landbrug & Fødevares landsdækkende arrangement. Med hele 1150 besøgende var der en summen af liv og aktivitet hele dagen.

På skolens område kunne man møde både får, høns, heste, kalve og malkekøer, og samtidig få en snak med områdets engagerede praktiklandmænd, som stod klar til at besvare spørgsmål om livet på gården.

Traktorture rundt på skolens marker og pedaltraktorløb for børnene var også nogle af dagens populære indslag. Børnene kunne også fordybe sig i leg og aktiviteter, som for eksempel at rode i halmen efter gemte karameller eller holde små, bløde kyllinger – et stort hit for de yngste. Det var også muligt at tage et kig ind i hestestalden, som drives i tæt samarbejde med Equestrian-linjen på Tronsø Efterskole og Fri Fagskole.

- Som landbrugsskole har vi også en forpligtigelse til at fortælle om vores branche, og derfor valgte vi i år at springe med på Åbent Landbrug. Og med så mange besøgende, så må vi betegne det som en succes, så mon ikke vi er med igen næste år, fortæller Erik Friis Møller, forstander på Grindsted Landbrugsskole.

De besøgende havde desuden mulighed for at få en snak med landbrugsskolens undervisere og elever, som gladeligt delte deres erfaringer om livet i landbruget og på skolen.

Der var selvfølgelig også sørget for mad og drikke, hvor man kunne nyde alt fra LandboUngdoms grillpølser og sodavand til de spændende retter fra Ravens Rolling Kitchen.

Læs også