Stor fælles fagdag på Fyn
Øget efterspørgsel efter regenerativt dyrkede afgrøder er på programmet, når Agrovi og FRDK inviterer til fagdag på Dalum Landbrugsskole i Odense.

Flere og flere fødevarevirksomheder efterspørger afgrøder dyrket regenerativt. Foto: Kasper Stougård
Tirsdag den 25. marts inviterer Agrovi i samarbejde med FRDK til fagdag på Dalum Landbrugsskole. Emnet er den stadig stigende efterspørgsel fra fødevareindustrien efter regenerativt dyrkede afgrøder.
- Regenerativt landbrug vinder hastigt frem i fødevareindustrien som en bæredygtig løsning på fremtidens udfordringer. Men hvad indebærer denne dyrkningsmetode egentlig, og hvordan kan landbrugere imødekomme de stigende krav fra aftagere og markedet, så det både bliver bæredygtigt og økonomisk ansvarligt?
- Det er vi hos Agrovi gået sammen med FRDK om at forsøge at besvare og skabe yderligere bevågenhed omkring, fortæller Hans-Henrik Fredsted, afdelingsleder for planteavl hos Agrovi.
- Både hos Agrovi og hos FRDK har vi arbejdet med emnet regenerativt landbrug i mange år, så vi ved rent faktisk rigtigt meget om det. Den viden skal vi have videre ud til landmændene.
Øget efterspørgsel
Hans-Henrik Fredsted fortæller, at både Carlsberg, Nestle og Dakofo i stadig større skala efterspørger regenerative produkter.
- Så det er vigtigt, at landmændene har de rette værktøjer og viden til at blive professionelle regenerative planteavlere, der kan levere fødevarer i tråd med fremtidens efterspørgsel.
En paneldebat blandt andet med Dakofo, Danish Crown og Carlsberg Group vil samle eksperter fra branchen for at diskutere, hvordan landbrugere bedst kan sikre sig, at de lever op til de forskellige krav og samtidig udnytter de nye markedsmuligheder.
Der bliver også sat fokus på de praktiske redskaber til at implementere regenerativ planteavl. Der gives indblik i maskinsystemer og såteknologier, der understøtter den regenerative tilgang, og til sidst sættes fokus på, hvordan datadrevet landbrug kan hjælpe med at optimere input og udbytte.